Saçkıran, bir kişide yuvarlak veya oval şekilli, deride değişiklik olmadan saçlı deri, kaş kirpik, sakal, bıyık veya vücut kıllarında yama biçimli kayıp olmasıdır.
Saçkıran hastalığında zamanla bazı hastalarda tamamen saçlarını kaybedebilir. Bu nedenle saçkıranlı hastalar ilk yılda dermatoglarının istediği zamanlarda takip edilmelidirler.
Saçkıran tedavisinde yama biçimindeki saç dökülen alan yerel iğne, steroidli krem veya losyon, yaygın durumlarda ağızdan steroidli tabletler, ditranol krem kullanılmasını önerebilir. Bu ilaçların biri veya birkaçı birlikte kullanılabilir.
Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Bunlar Kansızlıklar (demir eksikliği anemisi), Protein eksikliğine neden olan katı diyetler, yoğun stres, ciddi hastalıklar, yüksek ateş ve geçirilen ciddi ameliyatlar, ilaçlar (kan sulandırıcılar, kemoterapi ve tansiyon ilaçları, antidepresanlar), troid bezinin çok veya az çalışması, metabolizmayı etkileyen bir çok hastalık.
Çoğunlukla stres, ameliyat, kilo kaybı veya geçirilen bir ateşli hastalık sonrasında oluşan saç dökülmesi 2-3 ay sonra ortaya çıkar. İlaçların birçoğu gecikmeli ortaya çıkan belli belirsiz bir dökülme artışı yaparken kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar tedaviye başladıktan kısa bir süre sonra çok yoğun dökülmeye neden olurlar.
saç dökülmesi, tırnak mantarı, tırnak mantarları, dermatoloji, dermatologlar, sivilce, saç egzama, cilt hastalıkları, cilt hastaliklari, akne, cildiye, deri hastalıkları, ayaktaki mantar nasıl geçer, tırnak mantarının tedavisi, deri hastalıkları, cilt mantarları, ayak tırnak mantarı, saçkıran tedavi, ayakta mantar tedavisi, sivilce tedavisi, cildiye doktoru, cildiye doktorları, vitiligo tedavisi, cildiye randevusu, akne tedavisi, tırnak mantarı nasıl geçer, saç dökülmesi için, atopik egzama, tırnaktaki mantar nasıl geçer, kadınlarda saç dökülmesi, mantar tedavisi, uyuz tedavisi, dermatoloji ankara, en iyi cildiye doktoru, ankara dermatoloji, cilt lekeleri tedavisi, alerji doktoru, türkiyenin en iyi cildiye doktoru, saç dökülmesi tedavisi.